Voor de beste betonproducten
nl | fr
+32 (0)2 237 60 20 | mail@probeton.be

Laatste nieuws

 
28/05/2021

Wissel van de wacht bij PROBETON


Met ingang van 1 mei 2021 heeft een wisseling plaatsgevonden aan het hoofd van PROBETON. De heer Johan Horckmans, die de afgelopen 15 jaren de directie van de vereniging heeft waargenomen, focust zich voortaan volledig op de zuivere technische aspecten en ontwikkelingen van de prefab sector, in zijn nieuwe functie als Algemeen Technisch Adviseur.

De rol van ‘Directeur’ verdwijnt bij PROBETON. Vanaf deze datum treedt BE-CERT vzw op als ‘Gedelegeerde voor het dagelijks bestuur’, met als vaste vertegenwoordiger Mevrouw Caroline Ladang.

Na het behalen van haar diploma burgerlijk bouwkundig ingenieur aan de KULeuven, bleef Mevrouw C. Ladang in eerste instantie verbonden aan het laboratorium Reyntjens voor bouwmateriaalonderzoek. Vervolgens startte zij haar loopbaan in de cementindustrie als verantwoordelijke voor het toegepaste onderzoek bij CBR. Daarna was ze een aantal jaren werkzaam als hoofdcoördinator voor beton bij SECO Belgium nv. In deze functie was ze nauw betrokken bij de inspecties voor BE-CERT, een afsplitsing van de certificatie-activiteiten van het OCCN. Logischerwijze was ze de geschikte persoon om de voormalige directeur van BE-CERT te vervangen wanneer die een viertal jaren geleden op rust ging, een functie die ze sindsdien vlekkeloos vervult.

BE-CERT is certificatie-instelling voor stortklaar beton en grondstoffen, inspectie-instelling voor de bestanddelen van beton (cement, toevoegingen, granulaten en hulpstoffen). Een derde activiteit betreft de metrologie, d.i. ijkingen en kalibraties van verschillende soorten uitrustingen.

PROBETON en BE-CERT hebben een analoge werking en zijn complementair. Sinds begin 2021 delen beide instellingen eenzelfde locatie. Deze gemeenschappelijke huisvesting zal ongetwijfeld leiden tot verdere synergiën tussen beide instellingen.

PROBETON vzw | Voor de beste betonproducten
Jules Bordetlaan 11 - 1140 BRUSSEL - BELGIË - tel: +32 (0)2 237 60 20 - mail@probeton.be© 2022 | PRIVACY POLICY | design by Ozalith.be