Voor de beste betonproducten
nl | fr
+32 (0)2 237 60 20 | mail@probeton.be

Laatste nieuws

 
16/11/2018

Eerste BENOR-certificaat voor keermuurelementen volgens geharmoniseerde normen voor CBS BETON nv


Op 30 oktober 2018 ontving de heer Henk Ciers in naam van CBS BETON nv uit Wielsbeke het eerste BENOR-certificaat voor de geprefabriceerde keermuurelementen van gewapend beton op basis van de NBN B 21-132, de Nationale Aanvulling bij de Europese Norm NBN EN 15258, uit de handen van de heer Johan Horckmans, Directeur van PROBETON.

CBS BETON nv werd in 1997 door Henk Ciers opgericht als éénmanszaak. Het bedrijf is sindsdien sterk gegroeid en heeft zich gespecialiseerd in de productie van betonnen keermuurelementen. CBS BETON nv behoort momenteel tot de marktleiders in dat segment.

Het BENOR-merk voor betonproducten wordt beheerd door PROBETON. De BENOR-certificatie van de keermuurelementen was tot op heden gebaseerd op de technische voorschriften PTV 100 van PROBETON. In de loop van 2018 werd de BENOR-certificatie overgeschakeld op de NBN B 21-132, de nationale aanvulling bij de Europese Norm NBN EN 15258.

Deze normen zijn van toepassing op elementen voor keerwanden in verschillende toepassingen, zoals het keren van grond in uitgraving of in ophoging, voor bruggenhoofden en retour- of vleugelmuren of voor silowanden voor opslag van allerhande materialen. De elementen kunnen opgevat worden in uitkraging zoals de L-elementen of omgekeerde T-elementen, maar ook als stapelblokken voor gewichtsmuren of elementen voor gewapende grond die via strips verankerd worden.

CBS BETON nv is de eerste fabrikant die met succes het BENOR-certificaat voor de keermuurelementen behaalt op basis van de nieuwe normatieve voorschriften en dit voor hun gamma L- en omgekeerde T-elementen. De BENOR-certificatie van de keermuurelementen dekt niet alleen de zogenaamde fabricagekenmerken, zoals de afmetingen van het element, de sterkteklasse en de milieu- of omgevingsklasse van het beton, de hoeveelheid, de positie en de aard van de wapening, maar ook de mechanische sterkte en de stabiliteit van de keermuurelementen. In samenwerking met het controlebureau SECO attesteert PROBETON ook de berekeningsmethodiek van de fabrikant.

Bij de uitreiking prees de heer Johan Horckmans de inzet van het bedrijf dat zich met dit BENOR-certificaat wil onderscheiden en zich nog meer wil profileren als specialist van de betonnen keermuurelementen.

Met deze overschakeling is het BENOR-merk voor het geheel van de geprefabriceerde betonnen structuurelementen, waaronder de holle vloerelementen, de breedplaten, de roostervloerelementen, de wanden, de lijnvormige elementen (balken en kolommen), de geribde vloerplaten, de trappen en ten slotte de balken en potten voor combinatievloeren, afgestemd op de Europese normalisatie ter zake zonder dat de specifieke Belgische voorschriften o.a. inzake de toepassing van wapeningsstaal of de duurzaamheid van het beton uit het oog worden verloren.

Uitreiking van het BENOR-certificaat door de heer Johan Horckmans aan de heer Henk Ciers, bedrijfsleider, in aanwezigheid van de heer Joris Daems, engineering manager, en Simon Houtekier, director

Voor meer info over de normen en het BENOR-merk voor de keermuurelementen kunt u contact opnemen met de diensten van PROBETON vzw, Aarlenstraat 53/B9 te 1040 Brussel, tel.: +32 2 237 60 20, mail@probeton.be, www.probeton.be.

Voor meer info over de BENOR-gecertificeerde keermuurelementen van CBS BETON nv kunt u bij het bedrijf terecht, Hooiemeersstraat 8 te 8710 Wielsbeke, tel.: +32 56 61 75 37, info@cbs-beton.com, www.cbs-beton.com.

PROBETON vzw | Voor de beste betonproducten
Jules Bordetlaan 11 - 1140 BRUSSEL - BELGIË - tel: +32 (0)2 237 60 20 - mail@probeton.be© 2022 | PRIVACY POLICY | design by Ozalith.be