Voor de beste betonproducten
nl | fr
+32 (0)2 237 60 20 | mail@probeton.be

Laatste nieuws

 
28/09/2018

Nieuw BENOR-merk voor straat- en tuinmeubilair


PROBETON certificeert reeds ruim 30 jaar geprefabriceerde betonproducten voor bestratingen zoals straatstenen, boordstenen en tegels onder het BENOR-merk.

Intussen is dit gamma sterk uitgebreid met onder andere producten voor drainage, riolering en afwatering. Sommige producenten bieden echter een gamma aan waarbij zowel bestratingsproducten als straatmeubilair tot dezelfde productlijn behoren. Doordat de bestrating wel BENOR-gecertificeerd was en het straatmeubilair niet, ontstond soms de indruk dat het meubilair niet dezelfde kwaliteitskenmerken had als de overige producten.

Met de recente lancering van de certificatie van betonnen straat- en tuinmeubilair, heeft PROBETON de cirkel rond gemaakt.

Het nieuwe BENOR-certificaat voor straat- en tuinmeubilair betreft alle producten die vallen onder het toepassingsgebied van het Toepassingsreglement TR 21-131 en de Europese norm NBN EN 13198.

Het gaat om een zeer brede waaier aan utilitaire en decoratieve producten, zowel voor de openbare als voor de private open ruimte. 

Het betreft producten voor de inrichting van de open ruimte zoals banken, stoelen, tafels, speeltuigen, bloembakken, fonteinen, aanplakborden, verkeerstekens, verlichtingsborden, brievenbussen, pilaartjes en bolders, vuilbakken en zelfs betonnen barbecues. Daarnaast vallen ook producten voor grondbedekking en -kering zoals stapstenen, boomroosters, palissades, stapelbakken onder het toepassingsgebied van de norm.

De BENOR-certificatie heeft betrekking op fabricagekenmerken zoals betondruksterkte, geometrische kenmerken, oppervlaktekenmerken, wateropslorping, weerbestendigheid en in het voorkomend geval betondekking, veiligheid bij gebruik en waterdichtheid. Op het vlak van design, vorm en maatvoering is de producent volledig vrij.

Elke producent van straat- en tuinmeubilair die zijn producten op de markt onder de BENOR-certificatie wil brengen, kan zich wenden tot PROBETON (mail@probeton.be).

PROBETON vzw | Voor de beste betonproducten
Jules Bordetlaan 11 - 1140 BRUSSEL - BELGIË - tel: +32 (0)2 237 60 20 - mail@probeton.be© 2022 | PRIVACY POLICY | design by Ozalith.be