Voor de beste betonproducten
nl | fr
+32 (0)2 237 60 20 | mail@probeton.be

Laatste nieuws

 
20/04/2012

3de uitgave PTV 114 voor betonnen bekuipingen


Onlangs werd de 3de uitgave van de PTV 114 "Geprefabriceerde bekuipingen van beton voor regenwaterputten, septische tanks en zuiveringsinstallaties van huishoudelijk afvalwater" door PROBETON uitgebracht. Deze 3de uitgave vervangt de vorige uitgave, die dateerde van 2010.

De PTV 114 heeft betrekking op de vermelde bekuipingen, maar is verenigbaar met de Europese normen NBN EN 12566-1+A1 en NBN EN 12566-3+A1 aangaande septische tanks en zuiveringsinstallaties van huishoudelijk afvalwater tot 50 Inwoner Equivalent. De PTV verduidelijkt de bepalingen inzake maatvoering, structurele integriteit, waterdichtheid en duurzaamheid in het geval van geprefabriceerde betonnen bekuipingen en breidt deze bepalingen enerzijds uit tot bekuipingen die in verkeerszones kunnen geplaatst worden en tot bekuipingen voor installaties groter dan 50 IE. De PTV heeft tevens betrekking op de geprefabriceerde toegangsschachten die afzonderlijk van de bekuiping op de bouwplaats kunnen geleverd worden.

In de nieuwe uitgave worden in het bijzonder verduidelijkingen aangebracht m.b.t.:

-de vormkenmerken van de bekuiping;
-de verantwoording van de mechanische sterkte door beproeving of berekening en de omstandigheden waaronder deze laatste uitgevoerd moet worden;
-de omstandigheden voor de bepaling van de waterdichtheid;
-de inlichtingen die de fabrikant dient te verstrekken over de maatregelen om het opdrijven van de bekuiping tegen te gaan en om de veiligheid van het personeel te waarborgen tijdens de uitvoering van de waterdichtheidsproef;
-de identificatie van het eventueel sulfaatbestendig karakter van de bekuiping met de aanduiding 'SR'.

De PTV 114 kan door publieke en private bouwheren gebruikt worden als verwijzingsdocument in bestekken. De nieuwe versie van de PTV 114 is reeds van toepassing gesteld in het kader van het BENOR-merk voor de betonnen bekuipingen, dat door PROBETON beheerd wordt. De BENOR-certificatie van de betonnen bekuipingen voor septische tanks en zuiveringsinstallaties van huishoudelijk afvalwater tot 50 IE is gekoppeld aan de certificatie van de functionaliteit van deze installaties, die door Certipro® beheerd wordt.

De PTV 114 kan geraadpleegd worden op onze website, via de rubriek documenten\PTV

PROBETON vzw | Voor de beste betonproducten
Jules Bordetlaan 11 - 1140 BRUSSEL - BELGIË - tel: +32 (0)2 237 60 20 - mail@probeton.be



© 2022 | PRIVACY POLICY | design by Ozalith.be