Voor de beste betonproducten
nl | fr
+32 (0)2 237 60 20 | mail@probeton.be

Laatste nieuws

 
10/11/2016

30 jaar betonproducten op hun best


16 fabrikanten gehuldigd voor hun vertrouwen in het BENOR-merk

30 jaar geleden werden door PROBETON, het organisme dat opgericht werd om het BENOR-merk voor geprefabriceerde betonproducten in te voeren, de eerste BENOR-vergunningen toegekend. In de loop van 1986 werden niet minder dan 42 vergunningen toegekend aan 24 productiezetels voor de ongewapende en gewapende betonbuizen en voor de betontegels, -straatstenen en -boordstenen.

Er is in de afgelopen 30 jaar veel veranderd. De technologische en economische ontwikkelingen hebben niet stil gestaan. Het BENOR-merk heeft al die ontwikkelingen gevolgd en werd uitgebreid tot een breed gamma geprefabriceerde betonproducten in de sector van de infrastructuur, naast een aantal kleine producten voor gebouwen en betonnen bouwelementen.

In de jaren ‘80 waren de betonbedrijven veelal nog volledig familiaal. Het aanbod van betonproducten was relatief beperkt. Sindsdien is er veel geïnnoveerd in productie en in productietechnieken. Er is geïnvesteerd. Er werd gediversifieerd. Er zijn een aantal economische schokgolven geweest. Sommige bedrijven die in 1986 hun eerste BENOR-vergunning haalden zijn overgegaan in andere handen, andere zijn van naam veranderd of opgegaan in een grotere groep. Binnen nieuw ontstane groepen werd geconsolideerd en werd de productie geconcentreerd. Zo komt het dat 7 van de 24 productiezetels die in 1986 het BENOR-merk verwierven inmiddels gesloten zijn.

Alle productiezetels die in 1986 het BENOR-merk verwierven en die vandaag nog in bedrijf zijn, beschikken nog steeds over de meeste BENOR-vergunningen die in 1986 werden afgeleverd.

PROBETON wou de bedrijven die in 1986 bij de eersten waren om het BENOR-merk te behalen, bedanken voor 30 jaar vertrouwen én loyale inzet ten dienste van de kwaliteitsvolle betonproducten en heeft daarom een gezellige namiddag georganiseerd in het museum Train World.

Op het programma stond een inleidende toespraak van de Voorzitter van PROBETON, de heer Alain Broes. Vervolgens heeft de heer André Onderbeke, oud-Directeur van PROBETON, de omstandigheden geschetst waarin het BENOR-merk voor betonproducten destijds is opgericht en de heer Paul Meekels, Voorzitter van de BENOR vzw, heeft de huidige en komende uitdagingen van het BENOR-merk toegelicht.

30 jaar BENOR - sprekers

Na de toespraken werden de jubilarissen uitgenodigd voor een begeleid bezoek aan het prachtige en nagelnieuwe museum Train World.

Tijdens de receptie werd door de huidige directeur van PROBETON, de heer Johan Horckmans, overgegaan tot de plechtige uitreiking van een erediploma als dank voor 30 jaar vertrouwen in het BENOR-merk.

De dag werd afgesloten met een gezellig diner met de kans om na te praten en toekomstplannen te bespreken.

Hier vindt u een filmpje met de getuigenis van een aantal producenten en gebruikers over het nut van het BENOR-merk die in samenwerking met BENOR vzw werd ontwikkeld en in Train World in avant-première werd getoond.

30 jaar BENOR

De jubilarissen, in alfabetische volgorde:

ALKERN VOR BETON nv
BETON DE CLERCQ bvba
BLEIJKO BETONINDUSTRIE bv
BLEIJKO ROESELARE nv
BOVIN BETON & NATUURSTEEN nv
BPMN nv
DAUBY bvba
EBEMA BETON RIJKEVORSEL nv
EBEMA nv
LITHOBETON nv
MBI bv
OUDE FIRMA DE CLERCQ ED. nv
SOCEA nv
STRADUS AQUA nv Site Neeroeteren
STRADUS AQUA nv Site Ravels
TUBOBEL nv

PROBETON vzw | Voor de beste betonproducten
Jules Bordetlaan 11 - 1140 BRUSSEL - BELGIË - tel: +32 (0)2 237 60 20 - mail@probeton.be© 2022 | PRIVACY POLICY | design by Ozalith.be