Voor de beste betonproducten
nl | fr
+32 (0)2 237 60 20 | mail@probeton.be

Laatste nieuws

 
15/04/2016

Eerste BENOR-vergunning voor geprefabriceerde betonnen balken voor combinatievloeren


Op vrijdag 8 april ontving de heer Gerard Oben, zaakvoerder van G&J INDUSTRIES te Tongeren uit de handen van de heer Johan Horckmans, Directeur van PROBETON, het eerste BENOR-certificaat voor geprefabriceerde betonnen balken voor combinatievloeren.

G&J INDUSTRIES is een familiebedrijf dat gerund wordt door de dynamische familie Oben. Reeds 15 jaar produceert vader Gerard samen met zijn zonen Jan en Johnny producten in voorgespannen beton. Momenteel omvat het productgamma voorgespannen holle vloerelementen, T-balkjes voor combinatievloeren en holle en volle lateien. Op deze producten wordt de verplichte CE-markering gevoerd aangezien dit een voorwaarde is om deze producten legaal op de markt te brengen. Daarnaast verwierf G&J Industries dus onlangs als eerste producent in België het vrijwillige BENOR-merk voor de T-balkjes voor de combinatievloeren van balken en potten.

T-balkjes moeten voldoen aan de Europese norm NBN EN 15037-1 en de Belgische nationale aanvulling, de NBN B 21-616. Daar waar de CE-markering betrekking heeft op een beperkt aantal "essentiële" kenmerken, certificeert het BENOR-merk de overeenstemming van de T-balkjes met alle toepasselijke bepalingen van de Belgische en Europese normen en legt voor een aantal aspecten die verband houden met sterkte en duurzaamheid, minimumwaarden op. Bovendien worden in het kader van het BENOR-merk intensieve externe controles uitgevoerd. Het BENOR-merk geldt dan ook als een echt kwaliteitsmerk.

Met de BENOR-certificatie van de betonnen balkjes wordt een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van de certificatie van vloersystemen in prefab. Combinatievloeren kennen een ruime toepassing in nieuwbouw en renovatie van woningen en hebben aldus een stevige plaats op de markt naast andere systemen met geprefabriceerde betonproducten zoals de holle vloerelementen, de breedplaten of de geribde vloerelementen, waarvoor het BENOR-merk al langer in voege is.

van links naar rechts: Jan Oben (G&J INDUSTRIES) Johnny Oben (G&J INDUSTRIES) Mireille Mammerickx (PROBETON) Gerard Oben (G&J INDUSTRIES) Johan Horckmans (PROBETON)

PROBETON vzw | Voor de beste betonproducten
Jules Bordetlaan 11 - 1140 BRUSSEL - BELGIË - tel: +32 (0)2 237 60 20 - mail@probeton.be© 2022 | PRIVACY POLICY | design by Ozalith.be