Voor de beste betonproducten
nl | fr
+32 (0)2 237 60 20 | mail@probeton.be

Laatste nieuws

 
19/03/2012

EBEMA behaalt als eerste betonfabrikant het BENOR-certificaat voor betonstraatstenen met gekliefd zichtvlak


Tijdens de DAG van de OPENBARE RUIMTE, die plaats had op 1 & 2 februari 2012 in Paleis 11 van Brussels EXPO op de Heysel, ontving de heer Jan Panis, afgevaardigd bestuurder van firma EBEMA N.V. als eerste betonfabrikant het BENOR-certificaat voor betonstraatstenen met gekliefd zichtvlak uit de handen van de heer Johan Horckmans, directeur van PROBETON.

De heer J. Horckmans prees bij deze gelegenheid het kwaliteitsbewustzijn van EBEMA, evenals de niet aflatende zoektocht naar innovatieve producten en het oprechte engagement waarmee het bedrijf participeert aan de ontwikkelingen in de sector op het gebied van normalisatie en certificatie.
EBEMA, gevestigd te Zutendaal, en het zusterbedrijf gevestigd te Rijkevorsel, behaalden de eerste BENOR-certificaten voor betontegels, -straatstenen en boordstenen reeds in 1986. Sindsdien werd deze lijn doorgetrokken naar certificaten voor grasbetontegels, waterdoorlatende betonstraatstenen, producten voor infrastructuurwerken en nu dus voor betonstraatstenen met gekliefd zichtvlak. EBEMA biedt vandaag een zeer uitgebreide waaier van betonnen bestratingsproducten en aanverwante aan onder certificatie.
Betonstraatstenen met gekliefd zichtvlak wijken af van gewone betonstraatstenen doordat zij vervaardigd worden door het klieven van zogenaamde halffabrikaten. Hierdoor wordt een betonstraatsteen met een onregelmatig zichtvlak verkregen. Dit specifieke aspectkenmerk wordt bijzonder gewaardeerd in een aantal typische toepassingen zoals bestratingen in openbare parken, op pleinen of parkings, en voor straten met licht voertuigverkeer. De eisen voor betonstraatstenen met gekliefd zichtvlak zijn vastgelegd in de PTV 125 die in 2011 gepubliceerd werd.
Andere fabrikanten zullen allicht weldra het voorbeeld van EBEMA volgen.

PROBETON vzw | Voor de beste betonproducten
Jules Bordetlaan 11 - 1140 BRUSSEL - BELGIË - tel: +32 (0)2 237 60 20 - mail@probeton.be



© 2022 | PRIVACY POLICY | design by Ozalith.be