Voor de beste betonproducten
nl | fr
+32 (0)2 237 60 20 | mail@probeton.be

Laatste nieuws

 
19/10/2012

Nieuws aangaande de betonelementen voor afschermende constructies voor wegen: de gecertificeerde voertuigkerende kenmerken zijn voortaan te raadplegen op de website van PROBETON


Sinds enkele weken zijn de door PROBETON gecertificeerde voertuigkerende eigenschappen van de afschermende constructies voor wegen te consulteren zijn op onze website.

PROBETON certificeert in het kader van de CE-markering de permanente afschermende constructies voor wegvoertuigen op basis van de geharmoniseerde Europese Norm NBN EN 1317-5 en in het kader van het BENOR-merk betonnen elementen zowel voor permanente als voor niet-permanente afschermende constructies voor wegen op basis van de Technische Voorschriften PTV 124. Voor de voertuigkerende prestaties van de constructies verwijst deze PTV 124 naar de normenreeks NBN EN 1317.

PROBETON heeft in de afgelopen periode regelmatig de vraag gekregen of de door PROBETON gecertificeerde voertuigkerende eigenschappen van de afschermende constructies voor wegen geconsulteerd kunnen worden. Om hieraan tegemoet te komen werd deze informatie enkele weken geleden op onze website geplaatst.

De gecertificeerde voertuigkerende eigenschappen in het kader van de CE-markering van de permanente afschermende constructies voor wegvoertuigen worden op de EG-certificaten vermeld. De huidige EG-certificaten van PROBETON zijn daarom te consulteren op de website. In de lijst met CE certificaathouders zijn de referenties van de EG-certificaten voor EN 1317-5 aanklikbaar.

De onder het BENOR-merk gecertificeerde voertuigkerende eigenschappen van de niet-permanente afschermende constructies voor wegen worden vermeld in afzonderlijke lijsten per BENOR-fabrikant die eveneens op de website geplaatst zijn.

De links naar de EG-certificaten en naar vermelde afzonderlijke lijsten zijn opgenomen in een pdf-bestand 'EIG 124' ('CAR 124' in het Frans) die op diverse plaatsen op de website terug te vinden is:

1) In de lijst met BENOR-vergunninghouders én in de lijst met CE certificaathouders die aan de linkerkant van elke pagina van de website te openen is – de link naar 'EIG 124' staat respectievelijk onder de BENOR-vergunninghouders voor product nr. 124 en onder de CE certificaathouders voor EN 1317-5.

2) In de rubriek 'Betonproducten' onder 'BENOR-merk' of onder 'CE-markering', de link naar 'EIG 124' staat bij het product nr. 124.

PROBETON vzw | Voor de beste betonproducten
Jules Bordetlaan 11 - 1140 BRUSSEL - BELGIË - tel: +32 (0)2 237 60 20 - mail@probeton.be



© 2022 | PRIVACY POLICY | design by Ozalith.be